• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In archief

Kapellentocht op 19 juli

Op zondag 19 juli heeft de Vriendenkring van de Nieuwe Bavo een nieuwe aflevering in de serie thematische rondleidingen. Deze keer leidt een ervaren gids u langs de kapellen die de kathedraal aan de Leidsevaart rijk is.

Iedereen die weleens de Nieuwe Bavo heeft bezocht en langs de diverse kapellen heeft gelopen, moet zich hebben afgevraagd waaraan deze zijn gewijd en wat de betekenis van de gebruikte symbolen is. Onder leiding van een gids komt u hier tijdens deze rondleiding meer over te weten en wordt u tevens duidelijk hoe kunstenaars als Han Bijvoet, Jan Toorop en Mari Andriessen dit op eigen wijze als inspiratie hebben gebruikt en vorm gegeven.

De rondleiding van zondag 19 juli begint om 13:30 uur en duurt ongeveer een uur.Sacramentskapel
Adres Kathedrale Basiliek St.Bavo, Leidsevaart 146, Haarlem.
Ingang via de tuin (parkeerplaats Emmaplein).

Deelname alleen mogelijk na aanmelding via vrienden@rkbavo.nl
o.v.v. kapellen rondleiding. De entreeprijs bedraagt € 5,00.