• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In archief

Gastkoor: Singknaben uit Zwitserland

De Singknaben uit het Zwitserse Solothurn, geven eind van deze maand een serie singknabenconcerten in Nederland onder het motto ” Chormusik von heute für morgen”. Op zondag 27 september zullen zij de liturgie verzorgen tijdens de Hoogmis in de Bavo. Het koor zingt onder meer het Gloria uit de Missa a quattro voci van Claudio Monteverdi. Van Ruggero Giovanelli vertolken zij het Beata es. Van Paul Meolor zal ook het Locus Iste ten gehore worden gebracht. De Hoogmis begint om 10:00 uur.

Na afloop van de Mis volgt dan nog een kort optreden met enkele Zwitserse volksliedjes.

De Singknaben, die al genoemd worden in ’t jaar 742, is het oudste jongenskoor van Zwitserland en één van de oudste jongenskoren van Europa. Er komen 45 jongens en jonge mannen naar Nederland onder leiding van Andreas Reize. De thuisbasis van het koor is de kathedraal van Sankt Urs und Sankt Victor in Solothurn maar ook elders in Zwitserland treedt het koor regelmatig op. Vorig jaar ging de herfstreis naar Rome en in 2013 is in Zweden geconcerteerd.

Naast het verzorgen van de liturgie tijdens de Hoogmis treden zij onder meer op in Amsterdam, Utrecht en in de regio Eindhoven. Eerst zullen ze ’s avonds nog zingen tijdens de vesperviering in de Oude Bavo aan de Grote Markt.

Het koor verheugt zich op deze reis naar Nederland!

www.singknaben.ch