• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Eerste communie en H. Vormsel

Ontvang de Heilige Geest, ontvang het H. Vormsel

Iedereen die is gedoopt kan worden gevormd. Het is het sacrament waarmee je de kracht van de Heilige Geest ontvangt om je sterker in je geloof te maken. Meestal worden jongeren gevormd, maar ook volwassen die wel zijn gedoopt maar niet zijn gevormd, kunnen alsnog het vormsel toegediend krijgen. Net als bij de doop wordt je door de plebaan of diaken voorbereid op het ontvangen van het Heilig vormsel. Bij jongeren gebeurt dit meestal in groepsverband, bij volwassen meestal individueel. Volwassen worden vooral tijdens de Paaswake gevormd. Jongeren worden jaarlijks gemeenschappelijk gevormd. Wil je meer informatie over het vormsel, dan kan je contact opnemen met de kapelaan of diaken. Dit kan na afloop van de vieringen, per telefoon via het secretariaat of per email.