• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Organisten

Albert-Jan Roelofs – co-titulair organist

Albert-Jan Roelofs – co-titulair organist (2000-heden)

Albert-Jan Roelofs studeerde orgel en klavecimbel aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam. Hij behaalde solodiploma’s voor beide hoofdvakken na studies bij o.a. Piet Kee, Jean Wolfs, Rémy Syrier en Anneke Uyttenbosch. Tevens volgde hij masterclasses bij Gustav Leonhardt, Ton Koopman en Harald Vogel.

Naast veel concerten in Nederland (waarbij hem eervolle uitnodigingen voor concerten op de wereldberoemde orgels te Haarlem en Amsterdam ten deel vielen) gaf hij recitals in Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, China, Nieuw-Zeeland en USA. Bijzonder succesvol waren zijn concerten met complete uitvoeringen van J.S. Bachs Die Kunst der Fuge (recent ook op CD verschenen), het Klavecimbelconcert van Manuel da Falla (met ensemble Contraint) en het Concert Champêtre van Françis Poulenc (met Het Gelders Orkest).

Hij is een graag geziene gast op internationale festivals voor Oude Muziek (Utrecht, Berlijn, Irsee) en jury-lid van concoursen (Premio Bonporti, Rovereto, Italië).

Op het Label Contrapunctus Musicus verscheen de CD: Jan Kalsbeek fecit; harpsichords after J. Ruckers, L. Denis, G.B. Giusti and M. Mietke played by Albert-Jan Roelofs.

Door zijn rijke ervaring in en diepgaande kennis van historische uitvoeringspraktijk – hij studeerde muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht – staat Albert-Jan Roelofs inmiddels bekend als specialist in de interpretatie van muziek uit de 17e en 18e eeuw. Samen met Elizabeth Wallfisch legt hij zich toe op vertolking van klaviermuziek met begeleiding van (solo)-instrumenten. De CD La Superbe; French harpsichord music from the 18th century (2004), waarop als voorbeeld van dit genre muziek van Jacques Duphly te beluisteren is, ontving lovende recensies.

Albert-Jan Roelofs is tevens mede-oprichter en vaste continuospeler van het barokorkest de Wallfisch Band dat onder leiding staat van Elizabeth Wallfisch.