• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Koren

Bavocantorij

Dit uit ruim 35 leden bestaande koor is geselecteerd uit de senioren meisjes en mannen van het Kathedrale Koor. Zij zingen regelmatig binnen en buiten de Kathedraal. Zo begeleiden zij de bisschop bij vieringen in het land (Nationaal Militair Requiem) of verzorgen op uitnodiging concerten en evensongs.

Dit koor streeft er naar op een zo hoog mogelijk niveau te zingen. De dirigent van het beroemde St. Johns College Choir, waar zij in december 2011 een kerstconcert mee hebben verzorgd, was vol enthousiasme over de prestaties van het koor. In de herfst van ieder jaar gaat de Bavocantorij op tournee, het liefst naar Engeland en is graag gezien in o.a. Cambridge, Peterborough, Ely en Lincoln. Het repertoire van dit koor is breed en indrukwekkend. Hoogtepunt is ieder jaar de verzorging van het Festival of Nine Lessons and Carols op 23 december in de Kathedraal. Maar ook de Lamentations die ieder jaar door het koor gezongen worden op Goede vrijdag worden gewaardeerd door de muzikale fijnproever.

Hoogtepunten:
2014 Tournee Engeland – York
2013 Tournee Engeland – Cambridge, Londen
2013 Viering Amsterdam St. Nicolaas Basiliek – Kronüngsmesse bij gelegenheid van de toen aanstaande kroning van prins Willem-Alexander en prinses Maxima
2013 Concert Haarlem – Korennacht Koorbiennale
2012 Tournee Engeland – Sheffield
2010 Tournee Engeland – Cambridge
2008 Tournee Engeland – Lincoln
2007 Tournee Engeland – Cardiff
2004 Tournee Frankrijk – Mullhouse

Tip: word vriend van de koren! Klik hier.