• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Koren

Kathedrale Koor

Het Kathedrale Koor bestaat uit alle deelkoren van het Muziekinstituut en is ruim 100 personen groot. Het Kathedrale Koor zingt Kathedrale koorgemiddeld één keer per maand en met de grote feesten als Kerstmis, Pasen en Pinksteren. Ook bij belangrijke bisdomvieringen en grote concerten wordt dit koor in haar volle omvang ingezet.

Het repertoire van dit koor is breed en eeuwen van kerkmuziek zijn er in vertegenwoordigd. Vooral grote werken met orgel worden graag ten gehore gebracht, zoals missen van Vierne en Widor, werken van Andriessen en Strategier en uiteraard van Jan Valkestijn, die Magister Cantus van het Muziekinstituut is geweest en veel werken voor het Kathedrale Koor heeft gecomponeerd.

2015 Tournee Italië – Rome (i.c.m. diocesane bedevaart)

2011 Tournee Duitsland – Berlijn

2009 Tournee Italië – Rome/Vaticaan Rome – gezongen voor de Paus

2005 Tournee Denemarken  2004 Tournee Duitsland – Osnabrück

2000 Tournee Italië – Rome

AVRO Klassiek Kerstconcert Kathedrale koor met orkest

 

Tip: steun deze prachtige koren en word vriend! Klik hier.