• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Koren

Mannenkoor & Capella Puellarum

Mannenkoor

Het Muziekinstituut is trots op haar goede mannenkoor, bestaande uit doorgestroomde leden van de Koorschool. Naast hun grote kunde op het gebied van het Gregoriaans, zingen de mannen ook regelmatig meerstemmige werken van de Klerk, de Victoria en Mundy. Zij verzorgen met enige regelmaat de Hoogmis in de Kathedraal.

 

Capella Puellarum100828_Marieke_Paul_114

Ongeveer twaalf geselecteerde senioren meisjes zien het als een uitdaging om ingewikkelde, maar mooie werken te zingen van o.a. Britten, Boyce en Barratt. De meisjes die aan de Capella verbonden zijn hebben al een flinke staat van dienst binnen het Muziekinstituut en kunnen de wat ingewikkelder werken goed aan. Naast het regelmatig verzorgen van de Hoogmis in de Kathedraal, zingt de Capella ook op uitnodiging bij meer profane gelegenheden, zoals concerten e.d. Naast liturgisch repertoire heeft deze groep ook het nodige profane werk te bieden, zoals o.a. een bewerking van het bekende Hallelujah van Leonard Cohen.