• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Dirigenten

Sarah Barrett

Sarah Barrett (Baltimore Maryland, U.S.A.) behaalde haar zangdiploma aan het Trinity College in Hartford, Connecticut. Na het winnen van de Maryland State Vocal Competition, ontving zij een uitnodiging om te zingen met het Baltimore Symphony Orchestra en de Washington Opera. Na een actieve carrière als zangeres in Wenen verhuisde Sarah Barrett naar Nederland, waar zij zich verder verdiepte in koordirectie. Zij nam deel aan de Kurt Thomas Cursus en studeerde bij Hans Leenders, Daan Admiraal en Gilles Michels.

Sinds 2004 is Sarah Barrett dirigent van het vocaal ensemble Haarlem Voices, die in 2008 de eerste prijs (categorie kamerkoor) in het Nederlands koorfestival won. Binnenkort is Haarlem Voices te horen in een Kerstconcert met Wings, een kamerensemble van de Holland Synfonia.

In 2008 dirigeerde zij de wereldpremière “Star over Amsterdam”, een Kerstoratorio van Camille van Lunen. Als stempedagoge geeft Sarah privé-lessen in zowel Nederland als Oostenrijk. Zij is vermaard om haar werk met kinderstemmen. Zo werkte zij intensief met de Wiener Sängerknaben. Sinds 2000 is zij verbonden aan de Koorschool St. Bavo Muziekinstituut als stemvormer en interim koorleider.

Met het Kathedrale koor reisde zij in 2009 naar Rome en verleende haar medewerking aan diverse concerten in het Vaticaan. In 2010 begeleide ze vier kindersolisten voor Britten’s Saint Nicolas Cantate.