• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Koren

Schoolkoren

Schoolkoor

Het Schoolkoor bestaat uit alle kinderen uit de groepen 6 t/m 8 van de Koorschool. Zij worden met enige regelmaat ingezet voor concerten met een profaan karakter. Zo zingen zij jaarlijks tijdens het Korenlint op de Open Monumentendag in Haarlem, maar verzorgen zij ook kerstconcerten, zoals tijdens het Telegraafconcert in de Kathedraal. Ook zingen zij ieder jaar mee met een uitvoering van de Mattheus Passion tijdens de Paasperiode.

2014 Tournee Nederland – Zuid-Limburg

2013 Concert Haarlem – Toezingen koning en koningin

2013 Tournee Duitsland – Ulm

2011 Tournee België – Gent

2007 Tournee Oostenrijk – Wenen

Jongenskoor

De 25 jongens die deel uitmaken van het Muziekinstituut zingen ook regelmatig zelfstandig tijdens de Hoogmis in de Kathedraal. Zij vertegenwoordigen de typische jongenssound die gekenmerkt wordt door een hoge mate van zuiverheid. Zij zingen één- of meerstemmige werken die heel geschikt zijn voor jongensstemmen, zoals de Christ Church Mass van Archer, maar ook intieme motetten van bijvoorbeeld Stanford, Ridout of Holman.

Meisjescantorij

De Meisjescantorij bestaat uit alle meisjes van de Koorschool min groep 5, en de eerstejaars seniorenmeisjes. Zij zingen regelmatig in de Kathedraal en laten hun vocale kunde los op werken van Fauré (Messe Basse), maar ook indrukwekkende motetten van Mendelssohn en Frank, speciaal geschikt om één of meerstemmig uit te voeren. De meisjescantorij heeft een eigen geluid ontwikkeld en vult met gemak de grote Kathedraal.