• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Orgels

Stichting Willibrordusorgel

U wordt van harte uitgenodigd zich hierbij aan te sluiten door u op te geven bij:

Stichting Willibrordusorgel
Antwoordnummer 1862
2000 WC  Haarlem

of door storting/overschrijving van minimaal € 15,- per jaar op bankrekening. nr. 37.33.100 t.n.v. penningmeester Stichting Willibrordusorgel.

Enkele jaren terug is een aanvang gemaakt met de gefaseerde restauratie die steeds zoveel mogelijk in de wintermaanden plaatsvond en in mei 2005 zal zijn voltooid. Gedurende de laatste fase worden de sub- en superoctaafkoppels weer aangebracht, worden de ruim 5000 pijpen gereinigd en wordt de intonatie geëgaliseerd. De enorme kosten die met deze uitgebreide restauratie zijn gemoeid, worden slechts gedeeltelijk gesubsidieerd. Een ander deel zal door geldwerving moeten worden gefinancierd. Tot op heden kon het instrument worden gered en onderhouden dankzij de inzet van enkele vrijwilligers en de vele trouwe donateurs van de Stichting Willibrordusorgel.

De concertserie in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van onder meer Het Haarlemsche Muziekfonds en Adema’s Kerkorgelbouw van 1855 B.V., Hillegom .

Email: willibrordusorgel@rkbavo.nl