• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Bezoek de Kathedraal

De Kathedraal is uw bezoek meer dan waard!

Velen gingen u al voor met een bezoek aan de Kathedraal. Het is een imposant en mystiek gebouw dat plots verschijnt tussen de bebouwing. En door de verschillende bouwstijlen die architect Joseph Cuypers heeft toegepast is er zowel van buiten als van binnen van alles te ontdekken.

Ondanks de restauratie gaat de zomeropenstelling net als afgelopen jaren gewoon door gewoon door. En in tegenstelling tot vorig jaar is ook het Hoogkoor weer geopend voor publiek.

KathedraalMuseum

Het nieuwe KathedraalMuseum is op 25 maart officieel geopend KathedraalMuseumdoor Commissaris van de Koning Johan Remkes. Dit betekent dat de voormalige Schatkamer in de bisschoppelijke sacristie nu is vervangen door een prachtig museum in de crypte onder het Hoogkoor. De collectie omvat onder andere schitterende objecten zoals kelken, monstransen, kandelaars en kruisen. Extra bijzonder is dat zich hier objecten bevinden afkomstig uit de kapel van koning Lodewijk Napoleon in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Daarnaast wil het museum laten zien wat een kathedraal is en schenkt het aandacht aan de restauratie. Ook besteedt het aandacht aan de vele beroemde kunstenaars die aan de kathedraal hebben gewerkt.

Entree, koffiebar en kathedraalwinkel

De entree voor het bezoek is via de hoofdingang van de kathedraal aan het Bottemanneplein.  Bij binnenkomst bewondert men meteen de nieuwe glas-in-loodramen ontworpen door Jan Dibbets, die officieel zijn ingewijd op 4 maart 2016 in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. Na de ingang bevinden zich rechts ook de kathedraalwinkel en de koffiebar in de H. Lidwina kapel.”

Openingstijden en groepen

Vanaf 6 maart tot 31 maart kunt u de kathedraal bezoeken, van dinsdag t/m zaterdag van 13.00-16.00;
Vanaf 3 april tot 27 oktober is de kathedraal te bezoeken van dinsdag t/m vrijdag van 11.00-17.00u en zaterdagen van 11.00-14.30;
Vanaf 30 oktober tot 22 december is de kerk te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag van 13.00-16.00

De entree bedraagt € 5,00 p.p. Dit is inclusief toegang tot het Kathedraal Museum en een kopje koffie of thee.

Voor groepen en groepsrondleidingen kunt u contact opnemen via koster@rkbavo.nl ter attentie van Frans van Dongen.

Orgelconcerten

1200x400-willibrordusDit jaar vindt de 43ste serie Zaterdagmiddagconcerten plaats. Nu de restauratie van het middenschip voltooid is, kan er dit jaar weer gebruik worden gemaakt van het Willibrordusorgel.

De serie Zaterdagmiddagconcerten is dit jaar van 7 mei t/m 24 september iedere week op zaterdagmiddag vanaf 15:00 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt gevraagd voor een vrijwillige bijdrage ten behoeve van de onkosten. Voor meer informatie en het programma klikt u hier.