• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Nieuws

298 kaarsjes voor de slachtoffers MH17

Aan het begin van de zondagse viering zijn in de Nieuwe Bavo 298 kaarsjes ontstoken ter nagedachtenis aan de slachtoffers van vlucht MH17. Mgr. Jan Hendriks stond vooraf stil bij het leed wat deze nietsvermoedende onschuldigen en hun nabestaanden is overkomen. Van de 298 passagiers en bemanningsleden waren er 38 afkomstig uit het bisdom Haarlem-Amsterdam en vijf uit de stad Haarlem. Tijdens het aansteken van de kaarsen klonk van het Willibrordusorgel het passende ‘Schmücke dich o liebe Seele’ van J.S. Bach. De herdenking werd afgesloten met een minuut stilte en vervolgens het zesde couplet van het Wilhelmus:

“Mijn schild ende betrouwen
zijt Gij, o God mijn Heer,
op U zo wil ik bouwen,
Verlaat mij nimmermeer.
Dat ik doch vroom mag blijven,
uw dienaar t’aller stond,
de tirannie verdrijven
die mij mijn hart doorwondt”.

Tevens was er de mogelijkheid een intentie op te tekenen in het intentieboek.