• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Nieuws

Fotorapportage feestelijke Eerste communie

Op zondag 18 mei ontvingen 17 kinderen in het bijzijn van hun ouders voor het eerst de Communie. Hiervan waren vele parochianen en meegekomen familie tijdens de feestelijke Hoogmis getuige. De kinderen hebben zich goed voorbereid op deze dag. Dit begon al in januari en vond in totaal zeven keer plaats in de plebanie tijdens de viering op zondagochtend. Hierdoor leerden de kinderen elkaar niet alleen goed kennen, ook leerden ze over het hoe en waarom van de Eucharistie. Daarbij was het ook nog eens een keer harstikke gezellig!

Gezins- en kindervieringen

Zo’n zes keer per jaar worden er speciaal voor gezinnen met jonge kinderen kindervieringen georganiseerd. De viering is compleet met eucharistie maar de teksten en liedjes zijn afgestemd op het vieren met kinderen. En natuurlijk is de duur wat korter dan de Hoogmis op zondag! De viering wordt voorbereid door een actieve groep ouders en kinderen  kunnen ook zelf een rol krijgen door het bespelen van een instrument of het voordragen van een lezing. De volgende kinderviering is op zondag 21 september 2014 om 12:00 uur.  Voor de andere data klikt u hier.