• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Restauratieblog

Restauratieblog week 11

Op 23 februari is er een bezoek gebracht aan de steenfabriek in Velten, Duitsland. De fabriek A. Schmidt, Lehman & Co. GmbH (http://www.schmidt-lehmann.de/) maakt voor de gehele kathedraal de geprofileerde en geglazuurde. Wij zijn naar Velten gegaan om het hele productieproces van de geprofileerde en geglazuurde stenen te bekijken. Wij hebben daar kunnen zien hoe de mallen gemaakt worden, hoe de steen gevormd wordt en hoe het bakken en het glazuren van de stenen in zijn werk gaat.

Ook werden in die week de nieuwe natuursteen leien gekeurd.

Er is een aanvang gemaakt met het herstelwerk aan de balustrade van het schip. Veel stenen zijn gescheurd en worden één voor één vervangen. De constructie blijft overeind staan door mallen van hout.