• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In archief

Gewelventochten op zondagmiddag 21 juni

Op de zondag 21 juni worden de gewelven, de prachtig gerestaureerde koepel en de Gewelventochtentorens van de St. Bavo Kathedraal aan de Leidsevaart voor publiek geopend. De spannende tocht over krakende plankieren, door spelonken en langs de vele wenteltrappen, brengt de bezoeker op verborgen plekken in deze prachtige kathedrale basiliek. De overgangen van kleine gangen naar verbluffende uitzichten (zowel binnen als buiten de kerk) zijn spectaculair. Als de bezoeker uiteindelijk bij de klokken in de torens is aangekomen, kan er genoten worden van een fantastisch uitzicht over Haarlem en verre omstreken. Tijdens de gewelventocht zullen ervaren en enthousiaste gidsen U vergezellen op een ontdekkingsreis langs ruim 115 jaar Haarlemse historie, kerkelijke bouwkunst en religieuze symboliek. Er wordt ruime aandacht besteed aan de resultaten van de restauratie van de afgelopen jaren. Kortom een bezoek meer dan waard!

Belangrijke gegevens
  • Toegang via de zijdeur in de tuin aan het Emmaplein
  • De kaartverkoop in de kerk begint om 13.00 uur.
  • De gewelventochten beginnen om 13:30 uur.
  • De laatste beklimming start om 15:00 uur.
  • De tijdsduur van de tocht is ongeveer anderhalf uur.
  • De entreeprijs bedraagt EUR 5,00 per persoon.
  • Toegang alleen vanaf 12 jaar, kinderen onder begeleiding.

NB: Kaartverkoop in de sacristie vanaf 13.00 uur, niet eerder, en zolang er nog voldoende plaatsen zijn die dag. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

De laatste gewelventocht dit jaar is op zondag 13 september.