• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Restauratieblog

Restauratieblog week 15

De dakvoet aan de noordzijde is geheel hersteld. Nu zijn de leidekkers bezig het dak te verdekken. Dit houdt in dat de oude leien van het dak worden gehaald, hierna worden de leilatten op het dakbeschot vervangen voor nieuwe. De oude leien worden weer terug geplaatst. De kapotte leien worden vervangen voor nieuwe.

De voeger is aan de noordzijde begonnen met het voegen van de gevelvlakken aan de noordzijde van het schip. De samenstelling van de voeg is met zorg bepaald om deze zo goed mogelijk bij het omliggende werk te laten passen. Per gevelvlak wordt ook naar de juiste kleur van de voeg gekeken.

De nieuwe bijzondere profielstenen zijn vanuit Duitsland geleverd. De metselaar is begonnen met het inmetselen van de stenen in de gootlijst.