• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In archief

De Groenmarkt opent haar deuren tijdens de Kerkennacht op 19 juni

10 Haarlemse kerken, waaronder de Groenmarktkerk en ook de St. Josephkerk, Kerkennachtopenen op vrijdagavond 19 juni de deuren voor de nationale Kerkennacht 2015. Dit evenement, dat in Nederland voor het eerst in 2007 in Rotterdam werd georganiseerd, stelt mensen in de gelegenheid kennis te laten maken met de deelnemende kerken.

In Haarlem is er door de deelnemende kerken een gevarieerd muzikaal programma opgesteld. In de Groenmarktkerk wordt dit verzorgd door Yorick van Norden en Daan Treur (met kwartet). In de St. Joseph is een koor.

De deelenmemende kerken zijn de Grote- of St.Bavokerk, Doopsgezinde kerk, Groenmarktkerk, Fonteinkerk,  Oud Katholieke Kerk, Waalse Kerk, Lutherse Kerk, St. Josephkerk, Remonstrantse kerk en Hersteld Apostolische Zendingkerk.

Meer informatie is te vinden op www.kerkhaarlem.nl/kerkennacht/.