• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In archief

Feestelijke viering in de Kathedraal

Sacramentsdag

Zondag 7 juni viert de Kerk het hoogfeest van het H. Sacrament. Ook in de Haarlemse Kathedraal St. Bavo zal dit feestelijk worden gevierd. De Bisschop, Mgr. Jos Punt, zal in de hoogmis van 10.00 uur voorgaan en de homilie verzorgen.

Gastkoor

A Capella Chor WeinviertelDe viering van Sacramentsdag word muzikaal opgeluisterd door het ‘A Capella Chor Weinviertel’ uit Oostenrijk. Het gemengde koor dat uit ruim 50 leden bestaat, is in 1980 opgericht en heeft sindsdien haar sporen verdiend. Het repertoire van het koor is breed;
van liturgische (a capella) werken tot grote werken met orkest en zelfs populaire musicals.
Tijdens de hoogmis zingen zij werken van Michael Haydn, Bruckner en Mozart.

Bisschop kent het koor uit een eerder contact tijdens de Internationale Militaire Bedevaart te Lourdes. Hij heeft hen toen uitgenodigd naar Haarlem te komen. Het koor heeft daar graag gehoor aan gegeven en verheugen zich op de viering van aanstaande zondag.