• Leidsevaart 146
 • 023 - 532 30 77
 • info@rkbavo.nl
In archief

Veiling voor de restauratie op 30 oktober

In veel kerken is de jaarlijkse kerkeveiling Restauratieveilingeen bekend begrip: ten behoeve van het onderhoud of restauratie van de kerk worden via een veiling gelden binnengebracht. Ook voor de restauratie van de Bavo staat dit initiatief gepland en wel op vrijdagavond 30 oktober. Er is al een keur aan mooie kavels binnengebracht. En de veilingmeester is niemand minder dan Willem de Winter!

KLIK HIER VOOR HET VEILINGBOEK.

Kerkeveiling

In Lisse, Voorschoten, Poeldijk en elders is het een jaarlijkse traditie: in de wintermaanden wordt een veiling georganiseerd voor het onderhoud van de eigen kerk. Met een grote verscheidenheid aan veilingkavels brengen deze veilingen soms tot tienduizenden euro’s in de kas van de onderhouds- of restauratiecommissie! Bovendien is het een gezellige avond voor de aanwezigen met inzet en inbreng van iedereen. De Club van 1 Miljoen heeft hieraan een goed voorbeeld genomen en organiseert nu de Bavo-restauratie veiling! Op vrijdagavond 30 oktober wordt de veiling gehouden in de plebanie van de kerk.

Wat wordt geveild?

Er is een uiteenlopend assortiment van veilingkavels in de aanbieding. Zo is er voor een ieder wat wils:

 • Een rondrit door Haarlem en omgeving in een MG-oldtimer
 • Een high-tea met de plebaan en diaken
 • Een fles wiskey
 • Het boek ‘Getooid als een bruid’ over de kunstschatten in de Bavo (2x)
 • Een zevenarmige Joodse kandelaar
 • Een rondleiding door het Bisschoppelijk Paleis door kanselier Eric Fennis
 • Een diner voor twee personen bij restaurant Variee
 • Waardebonnen voor een Kerststol bij bakker Rijkenberg
 • Een reerug
 • Het boek ‘St. Bavo. De nieuwe kathedrale kerk van Haarlem. Bouwgeschiedenis, constructie, symboliek’
 • Frambozentaart (4x)
 • En nog veel, veel meer

KLIK HIER VOOR HET VEILINGBOEK.

Wat, waar wanneer?

De restauratieveiling vindt plaats op vrijdagavond 30 oktober 2015 in de grote zaal van de plebanie. De ingang is via de tuin aan de zijde Emmaplein. De zaal is open vanaf 19:30. Om 20:00 uur gaat de veiling van start met een korte update over de restauratie door Hendrik Duijts (directievoerder van de restauratie en bestuurslid van de Stichting Kathedrale Basiliek Sint Bavo).  Om 20:15 uur start de veiling.

Bij aanvang volgt registratie en ontvangt u een veilingnummer. Hiermee kunt u bieden op de kavels en wordt de hoogste bieder geregistreerd. U kunt zich ook voorregistreren door een e-mail te sturen naar restauratie@rkbavo.nl met daarin uw naam, adresgegevens en telefoonnummer. U krijgt dan een veilingnummer toegestuurd die u bij binnenkomst kan komen ophalen.

Betaling kan plaats vinden aan het einde van de avond of via een factuur.

Wilt u een object of dienst laten veilen?

Uw inbreng in de restauratieveiling wordt enorm gewaardeerd. Met de opbrengsten van uw inbreng steunt u direct de restauratie. U kunt u inbreng aanmelden via de e-mail restauratie@rkbavo.nl of telefonisch bij Paul Vetter (06-4707 6710).