• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Nieuws

Geslaagde 1ste Kerkenveiling en uitslag Restauratieloterij

De eerste Kerkenveiling voor de restauratie van de Nieuwe Bavo is inmiddels een Kerkenveilingfeit. Op vrijdagavond 30 oktober verzamelden zich zo’n 60 personen in de grote zaal van de plebanie om onder leiding van veilingmeester Willem de Winter te bieden op de ruim 150 kavels. Het enthousiasme was groot en iedereen bleef tot het eind aanwezig. Aan het einde van de avond stond de teller op ruim € 8.000,00 aan opbrengsten die worden toegevoegd aan de restauratie van de Haarlemse kathedraal.

Bijzondere armband

Dat iedereen moest wennen aan dit nieuwe initiatief bleek zelfs nog op de avond. Hoewel de sluitingstijd voor het inbrengen allang gesloten was, bracht een dame nog een gouden armbandje afkomstig van haar moeder in. De armband was versierd met munten voorzien van afbeeldingen met (grote) wereldlijke leiders. Onder toeziend oog van notaris P. Prevoo werd dit item alsnog geveild wat resulteerde in een mooie opbrengst.Mexicaanse verkoop

Mexicaanse verkoop

Een bijzonder onderdeel tijdens de veiling was de Mexicaanse Verkoop. Er kon in vijf ronden worden geboden op vijf ballonnen met daarin vijf mooie prijzen. De hoogste bieder van iedere ronde mocht een ballon uitkiezen zonder te weten welke prijs in de ballon was verstopt. Nadat alle vijf de ballonnen waren geveild konden de nieuwe eigenaren de ballon kapot prikken en wisten zij wat ze hadden gewonnen. De 1ste prijs was € 150,00 contant, de 2e prijs een  Staatslot XL, de 3e prijs een heel Staatslot, de 4e prijs een kadokistje Bavowijn en de vijfde prijs een kerststuk. Het prikken van de ballonnen en de ontdekking van de prijs leidde tot veel hilariteit!

Trekking Restauratieloterij

Halverwege de avond werden door notaris Paul Prevoo de winnaars van de Restauratieloterijrestauratieloterij bekend gemaakt. In totaal zijn er 215 loten verkocht. Alle winnaars hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad.