• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Nieuws

Kerstconcert St. John’s College Choir

Kerstconcert op zondag 20 december 2015 in de Kathedrale Basiliek Sint BavoMI St.John's 2015 Flyer digitaal

KERSTMIS MET THE CHOIR OF ST. JOHN’S COLLEGE CAMBRIDGE

Director of Music: Andrew Netsingha
Orgel: Joseph Wicks and Glen Dempsey

m.m.v. de Bavo Cantorij o.l.v. Sanne Nieuwenhuijsen

Aanvang 20:00 uur.

Kaartverkoop:            www.bavoconcert.nl en VVV Grote Markt Haarlem

Emailadres:                stjohns@koorschoolhaarlem.nl

 

Deze kerstperiode is het wereldberoemde St. John’s College Choir uit Cambridge, één van Engelands meest vermaarde koren, in Nederland voor een tournee. Engeland is het land van de tradities. De twee overgebleven jongenskoren in Cambridge, die van het St. John’s College en van het King’s College worden gezien als de beste jongenskoren ter wereld. Het koor bestaat vanaf 1670 en zingt voor de hoge stemmen nog altijd met jongens. Deze jongens (8-12 jaar) moeten naast een uitmuntende stem ook beschikken over voldoende schoolvaardigheden om naast het vele zingen ook hun opleiding te kunnen voltooien. Daarbij spelen ze gemiddeld ook twee instrumenten. De mannen van het koor, in de leeftijd van 18-22, studeren allen aan de universiteit van Cambridge en moeten naast hun studie veel uren investeren in het zelf bestuderen en vervolgens uitvoeren van de muziek. Naast hun dagelijkse verplichtingen in de College Chapel, zingt het koor jaarlijks concerten over de hele wereld. Het koor heeft ook veel cd’s opgenomen.

Op het programma staat dit jaar uiteraard een mooi aanbod aan prachtige kerstmuziek.Logo

 

Dit concert wordt georganiseerd door de Koorschool Haarlem van het St. Bavo Muziekinstituut te Haarlem.