• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In archief

Nieuwe Bavo tijdens de kerstvakantie geopend

Tijdens de kerstvakantie van 23 december t/m 3 januari is de Nieuwe Bavo dagelijks geopend. En met de afgeronde restauratiewerkzaamheden is een bezoek aan de Nieuwe Bavo zeker de moeite waard. Ook is er dagelijks een rondleiding.

Restauratie gereed

De restauratiewerkzaamheden in het middenschip van de Nieuwe Bavo zijn nagenoeg gereed. Alle steigers zijn verdwenen en de kathedraal is weer in zijn oorspronkelijke vorm ingericht. Dit betekent dat u tijdens een bezoek weer volop kunt geniet van al het moois dat de Nieuwe Bavo te bieden heeft.

Ramen van Jan DibbetsKerstvakantie Bavo

Doordat de restauratie in het middenschip is afgerond kan ook volop worden genoten van de al nieuw aangebrachte glas-in-lood ramen van Jan Dibbets. Deze beelden onder andere de symbolen voor de vier evangelisten uit. Dibbets koos het licht als leidraad: ‘Als je het te donker maakt met je ramen, gaat dat ten koste van de architectuur.’

Dagelijks een rondleiding

Om al het moois van de kathedraal te onthullen is er dagelijks een rondleiding. Deze begint om 13:00 uur en duurt ca. 60 minuten. U krijgt dan meer te horen over de ontstaansgeschiedenis en bouw, de architectuur, aanwezige kunstwerken en symboliek.

Bavo-shop en kleurplaten voor kinderen

Ook is de winkel tijdens de openstelling geopend. Hier kunt u terecht voor een echte fles Bavo-wijn of een mooi assortiment kaarsen. Met uw aankoop steunt u eveneens de restauratie want de opbrengst komt hieraan geheel ten goede.

Voor de kinderen is er een heuse kleurhoek ingericht. Aan een eigen tafel kan er een mooie kerstkleurplaat worden getekend of met aanwezig speelgoed worden gespeeld.

Openingstijden tijdens de Kerstvakantie

Dagelijks van 23 december t/m 3 januari van 12:00-16:00 uur.
De entree bedraagt € 4,00 en voor kinderen tot 12 jaar € 1,00. Dit is inclusief een lekker kopje koffie of thee.
De entree is via de hoofdingang aan het Bisschop Bottemanneplein.

De dagelijkse rondleiding is gratis (aanvang 13:00 uur).