• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In archief

Kerst 2015 in de Nieuwe Bavo

In aanloop naar de Kerst vinden er veel activiteiten plaats in de Nieuwe Bavo. Uiteraard zijn er de kerstvieringen op Kerstavond en Kerstmorgen. In de dagen voor kerst staan er twee bijzondere concerten geprogrammeerd. Nieuw dit jaar is het evenement ‘Kerst met de zandtekenaar’. Ook kan dit jaar tijdens de kerstvakantie de kathedraal worden bezichtigd.

Het programma is als volgt:

 Woensdag 23 december: Festival of Nine Lessons and Carols (Bavocantorij)

In een volledig duistere kathedraal treedt het koor met brandende kaarsen in processie de kathedraal binnen onder het zingen van ‘Once in a Royal David’s city’. Daarna volgen er negen korte lezingen met de aankondiging van Jezus geboorte. Dit afgewisseld met Engels kerstliederen zoals ‘The First Nowell’ en ‘O come, all ye faithfull’. Een prachtige en sfeervolle voorbereiding op Kerstmis naar Engels gebruik die ook in onze Kathedraal sinds 1992 een traditie is. Aanvang
20:00 uur.

KerstmisNine lessons

Het Kathedrale koor zingt tijdens de nachtmissen en de H. Mis op Kerstmorgen de vaste misdelen uit de Missa Brevis in G-dur van F. Schubert. Het orgel wordt bespeeld door titulair-organist Ton van Eck en Arbert-Jan Roelofs.

Donderdag 24 december: Vigilie van Kerstmis

16:30 uur: Kinderkerstviering
20:00 en 22:30 uur: Nachtmissen

Vrijdag 25 december: Hoogfeest van KerstmisKerststal

10:00 uur: Pontificale Hoogmis m.m.v. het Kathedrale Koor
13:30 uur: Kindje wiegen

Zaterdag 26 december: Tweede Kerstdag

10:00 uur: Eucharistieviering

Openstelling tijdens de Kerstvakantie

De Nieuwe Bavo is tijdens de feestdagen geopend voor bezichtiging van woensdag 23 december t/m zondag 3 januari van 12:00 tot 16:00. In deze periode is er o.a. om 13:00 uur een dagelijkse rondleiding, het KathedraalMuseum kan worden bezocht en is er voor kinderen o.a. een speelhoek met tekentafel.MI Kerst 2015 Flyer_digitaal

Toegang € 4,00, kinderen € 1,00, entree via hoofdportaal aan westzijde, tussen de torens.

WAT AL IS GEWEEST:

Zaterdag 12 december: Kerstconcert Kathedrale Koor

Kerstconcert Kathedrale Koor met o.a. het feestelijke Gloria van Vivaldi en een keur van Christmas Carols. Stil zitten is er niet bij: u wordt uitgenodigd om bekende kerstliederen met het koor mee te zingen. Aanvang 19:00 uur.
Kaarten aan de deur en vooraf te bestellen via: www.bavoconcert.nl

Dinsdag 15 december: Kerst met de zandtekenaarZandtekenaar

Kijk, luister en zing mee met de voorstelling ‘Kerst met de zandtekenaar’!
Een initiatief dat landelijke bekendheid heeft vindt nu ook plaats in de Nieuwe Bavo.
9:30 uur: Voorstelling voor basisscholen en gezinnen
10:00 uur: Voorstelling voor basisscholen en gezinnen
20:00: Avondvoorstelling

Meer informatie via Kerst met de zandtekenaar.

Zondag 20 december Kerstconcert St. John’s College Choir

Het wereldberoemde en vermaarde St. John’s College Choir bezoekt opnieuw de Nieuwe Bavo voor een Kerstconcert. Aanvang 20:00 uur.  Meer informatie via Kerstconcert St. John’s College Choir.