• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In archief

Kerst met de zandtekenaar in de Nieuwe Bavo

Jozef en Maria met baby Jezus en de drie koningenOp dinsdag 15 december 2015 zal zandtekenaar Elze van den Akker naar de Nieuwe Bavo komen om het kerstverhaal uit te beelden.

Zij wordt bijgestaan door theatermaker Fred Rosenhart die als verteller optreedt en het geheel wordt ondersteund door kerstliedjes, gezongen door leden van het kathedrale koor.

Er zijn verschillende voorstellingen te bezoeken:
2 ochtendvoorstelling voor basisscholen en gezinnen
09:30 – 10:30 uur
11:00 – 12:00 uur

1 Avondvoorstelling
van 20:00 – 21:00 uur

Kaarten zijn tot en met 13 december te bestellen na de H. Mis, en tevens een half uur vóór aanvang van de voorstellingen.
De toegang is € 4,- per persoon (kind of volwassene). De ingang is via de hoofdingang aan het Bisschop Bottemanneplein. Op het naastgelegen Emmaplein is er ruime parkeergelegenheid.

Elze van den Akker

zandtekenaar-elze-005_sbpis industrieel vormgeefster, won prijzen met haar ontwerpen, maakt decors en is actrice. Nu tekent ze met zand en richt zich op verhalen voor kinderen. Naast de unieke zandtekeningen, maakt zij voor elke show een eigen compositie die haar verhaal versterkt.

Fred Rosenhart

is acteur-schrijver-kunstschilder én voorzitter van Stichting Living History Kennemerland. Naast het schilderen, schrijft hij educatieve stukken over de geschiedenis en is als acteur regelmatig te zien in het museum De Cruquius, het Oude Slot in Heemstede en als de Haarlemse Groene Mug in Haarlem.