• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Nieuws

TegengifT

TegenGift-A5-defOp vrijdag 13 november werden we opgeschrikt door de aanslagen in Parijs. Angst, verslagenheid en onzekerheid over dit extreme geweld zo dichtbij laat niemand onberoerd. Natuurlijke reacties van verdediging en van veroordeling nemen snel de overhand. Samen met Gitaarlem, De Sint Antonius Gemeenschap en de Groenmarktkerk organiseert Stem in de Stad met Joris Obdam op de zondagen in de maand december de campagne TegengifT om samen op vreedzame wijze weerstand te bieden tegen al het negatieve wat deze gebeurtenissen oproepen.

Wat kunnen we elkaar geven in deze tijd om naar elkaar toe te groeien? Om saamhorigheid te voelen en aan elkaar en de stad te laten zien dat de solidariteit het wint van de verdeeldheid en de liefde altijd wint van de haat.
Door middel van film, muziek en dans bieden we een podium voor mensen om hun TegengifT te tonen. We doen dan ook een oproep om zoveel mogelijk mensen binnen uw eigen netwerk te mobiliseren en deze activiteit te steunen door aanwezig te zijn.

Het programma van de campagne TegengifT ziet er als volgt uit:

6 december Film: “Selma”

Een indrukwekkend, waargebeurd verhaal over Martin Luther Kings campagne om gelijke stemrecht te krijgen. Zijn geweldloze aanpak inspireerde de wereld. De film wordt ingeleid door Joris Obdam, Straatpastor van Stem in de Stad.
Locatie: Groenmarktkerk , Nieuwe Groenmarkt 14 . Van 16.00-18.00 uur. Toegang gratis.

13 december Muziek:   “I know I am not alone”

Een muzikale documentaire, waarin muzikant Michael Franti in een gehavend Midden Oosten op zoek gaat naar verbinding en de prijs die de mensheid betalen moet voor oorlog.  De documentaire wordt ingeleid door Michael Struis van Gitaarlem en muzikaal omlijst.
Locatie: Wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20. Van 16.00-18.00 uur. Toegang gratis.

20 december Dans: “De Herberg”

Een interactieve dansvoorstelling door Dansgroep Haarlem. De een is reiziger door een landschap van belevenissen en ervaringen. De ander is herbergier en ontvangt mensen gastvrij met al wat er is. Choreografie van Haya Maëla. Korte inleiding door Joris Obdam Straatpastor van Stem in de Stad.
Locatie: Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt 14.  Van 16.00-18.00 uur. Toegang gratis.

26 december interreligieuze Kerstviering

Rondom het verhaal van de drie wijzen uit het oosten kijken we naar wat verschillende tradities ons als Tegengift te bieden hebben.
Locatie: Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt 14. Van 16.00-17.00 uur. Toegang gratis.