• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Nieuws

Prinses Beatrix onder de indruk van de Nieuwe Bavo in Haarlem

Vanmiddag vond in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix de feestelijke afsluiting plaats van de restauratie van het middenschip van de Kathedraal in Haarlem. De ‘Nieuwe Bavo’, zoals de Kathedraal inmiddels in de volksmond heet, staat er weer stralend bij en de Prinses gaf aan onder de indruk te zijn van het geheel.
Bijzonder zijn de 16 nieuwe glas-in-lood panelen van kunstenaar Jan Dibbets die in het middenschip zijn aangebracht. Prinses Beatrix is een bewonderaar van zijn werk en heeft dan ook extra aandacht aan zijn ramen geschonken.

Ruim 500 genodigden vulden de Kathedraal, waaronder Kardinaal Simonis en Apostolisch Nuntius Mgr. Cavalli. Verder de vele medewerkers die de afgelopen jaren intensief aan de restauratie van de Kathedraal hebben gewerkt, alsmede een groot aantal vrijwilligers die zich voor de Kathedraal inzetten.

De ‘Nieuwe Bavo’ is dit weekend volop te bezichtigen. Op zaterdag zijn de deuren geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en zondag van 11.30 uur tot 16.00 uur. Vanaf 8 maart zijn de openingtijden dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.