• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In archief

Jubileumconcert Muziekinstuut Sint Bavo & Koorschool Sint Bavo

poster-jubileumconcert-2016

Zondag 19 juni 2016, aanvan 16:00 uur in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo. Kaarten zijn te reseveren op www.bavoconcert.nl. U kunt via de website kaarten reserveren à €10,-. Ook kunt u vanaf 15:30 uur bij de toegang kaarten verkrijgen à €12,50.

Dit jaar bestaat het Muziekinstituut Sint Bavo 70 en de Koorschool 65 jaar. Dit wordt gevierd met een jubileumconcert. Een feestelijke mix van opera, gospel, vocal percussion, muziektheater en close harmony, met optredens van top professionals en top amateurs van de Koren van het Muziekinstituut. Ter gelegenheid van het dubbele jubileum volgden de koorleden workshops bij professionals in de muziekgenres die ver af liggen van de kernactiviteit van de koren van het Muziekinstituut: het op hoog niveau uitvoeren van koormuziek van de 15e tot de 21e eeuw.

De workshops worden gegeven door Frommermann (Comedian Harmonists), Wishful Singing (muziek en beweging), ZO! Gospel Choir (gospel), Abdelhadi  Baaddi van ISH (vocal percussion en rap), Pepijn Lagerwey (close harmony) en Michelle Mallinger, Joost van Velzen en Vincent van den Elshout (opera).

Onder het muziekinstituut horen de Koorschool St. Bavo en zeven koren die in de loop der tijd vanuit de Koorschool zijn ontstaan. Het Kathedrale Koor is het centrale koor van het Muziekinstituut en het visitekaartje bij uitstek. Het wordt gevormd door koorschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8, adolescente en volwassen oud-leerlingen. Naast het (wekelijks) verzorgen van de koorzang in de kathedraal, treden de koren op als concertkoor in binnen- en buitenland. Met de Koorschool heeft het Muziekinstituut een unieke basisschool vanaf groep 5. De leerlingen krijgen tijdens 200 uur per schooljaar een stevige muzikale training en worden opgeleid tot koorzangers die hedendaagse en klassieke (kerk)koormuziek op hoog niveau kunnen uitvoeren.