• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Nieuws

Mozes, de kudde en het braambos

In aanwezigheid van o.a. opdrachtgevers het echtpaar Hans en Iesje Vermeulen-Haanappel, kunstenaar Gijs Frieling, kardinaal emeritus Simonis en vele genodigden is het jongste kunstwerk, Mozes, de kudde en het Brandend Braambos, in de kathedraal ingezegend op 2 juli jl.

“Jos Cuypers omarmde het begrip van de ‘Unvollendete’ en probeerde regisseur te zijn door open vlakken open te houden”, sprak Wim Eggenkamp tijdens zijn toespraak. De kathedraal, gebouwd op een breukvlak van Neo-stijlen, biedt aan elke generatie een ‘open vlak’ om in te vullen. Met het mozaïek van Mozes is invulling gegeven aan zo’n vlak en is tevens de wens van bisschop A.J. Callier voor ‘een Mozes’ in vervulling gegaan.

U kunt Mozes, de kudde en het Brandend Braambos vinden in de kooromgang tegen de muren van de sacramentskapel.

Fotoimpressie

Foto’s: Jimmy Purimahuwa