• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In KathedraalMuseum,Nieuws

Tentoonstelling over het leven en werk van de Haarlemse kunstenaar Han Bijvoet

bijvoet-schildert-gijzelaarspaneelHet KathedraalMuseum Nieuwe Bavo organiseert in 2017 een tentoonstelling over het leven en werk van de Haarlemse kunstenaar Han Bijvoet (1897-1975). Bijvoet was een veelzijdig en productief man en heeft onder andere ontwerpen gemaakt voor glas-in-loodramen, muurschilderingen (en uitgevoerd), liturgisch vaatwerk, bidprentjes, enz.

Zijn werk is in heel Nederland te zien, zelfs in het buitenland. Voor de Nieuwe Bavo heeft hij vele kunstwerken gemaakt, namelijk 24, waaronder de Maria- en Christusramen in het transept, de kruiswegstaties en diverse muurschilderingen. De vaandels in het KathedraalMuseum zijn ook door hem ontworpen, zie de foto elders op de website.

In de loop van het jaar zullen ook enkele lezingen georganiseerd worden waarin aandacht wordt geschonken aan zijn werk.