• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Nieuws

Nieuwe Bavo geopend in de Kerstvakantie

Tijdens de Kerstvakantie is de nieuwe Bavo geopend voor bezichtiging. Vanaf Tweede 360x240-ijs-en-sneeuwKerstdag 26 december t/m 8 januari is de nieuwe Bavo dagelijks geopend van 12:00-16:00 uur (m.u.v. 1 en 2 januari). Naast de dagopenstelling is er ook eenmalige op woensdagavond 28 december een avondopenstelling. Dan wordt de verlichting gedimd en worden kaarsen en kandelaars ontstoken. De Spaarnebazuin zorgt voor de muzikale omlijsting.

Rondleidingen, kerstgroepen en het H. Kerstmisgilde

Tijdens de openstelling zijn er vele activiteiten. Dit maakt een bezoek extra interessant.

  • Dagelijks is er om 13:00 uur een rondleiding. De rondleiding wordt verzorgd door de KathedraalWachten en omvat o.a. de bouw en architectuur, de belangrijkste kunstwerken  en de glas-in-lood ramen van Jan Dibbets die afgelopen voorjaar zijn aangebracht. Daarnaast beantwoordt de KathedraalWacht graag uw vragen.
  • Op woensdagmiddag 28 december en woensdagmiddag 4 januari presenteert het H. Kerstmisgilde zich. Het gilde beschikt over een eigen kapel in de nieuwe Bavo, de Kerstkapel. Leden van het H. Kerstmisgilde zullen u informeren over het ontstaan en betekenis van het gilde en de Kerstkapel.
  • Ter gelegenheid van Kerst zal er een expositie worden ingericht met 20 internationale Kerstgroepen. De groepen zijn afkomstig uit o.a. Peru, Mexico, Thailand en de Filipijnen. Daarnaast zijn er ook groepen die dichter bij huis vandaag komen zoals Duitsland, Spanje en Italië. 360x235-vogels-klokkentoren

 

Torentochten

Op woensdag 28 december kunt u de torens van de nieuwe Bavo beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad. Onder begeleiding van een gids beklimt u de vrouwentoren: eerst naar de klokken en daarna naar het dak van de toren, in totaal zo’n 275 treden. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad Haarlem en kijkt u tussen de duinpannen door naar zee. Naar het Oosten heeft u zicht op Schiphol en Amsterdam.

Om 13:00, 14:00 en 15:00 uur gaan de torentochten van start. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa en kosten € 3,50 voor volwassenen en kinderen € 1,00.

 

Avondopenstelling

Nieuw dit jaar is de avondopenstelling op woensdag 28 december van 19:30-22:30 uur. Een bijzonder sfeervolle setting wanneer
de theaterverlichting wordt gebruikt die de gewelven en kapellen verlicht. Daarbij worden vele kaarsen en kandelaars ontstoken. De muzikale omlijsting wordt deze avond verzorgd door de Kerstleden van de Spaarnebazuin die om 20:00 en 21:00 uur een optreden met (kerst)muziek zullen verzorgen. Ook is het deze avond mogelijk om de torens te beklimmen voor mooi uitzicht over de verlichte stad Haarlem. Vertrektijden zijn 20:00 en 21:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa en kosten € 3,50 voor volwassenen en kinderen € 1,00.

 

Entree: € 4,00 p.p., kinderen € 1,00.