• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Nieuws

Groot feest voor vier Haarlemse culturele instellingen.

Kathedrale_Basiliek_Sint_Bavo_zaalTijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala van 16 februari in Amsterdam ontvingen het Teylers Museum, de Kathedrale Basiliek Sint Bavo en het Frans Hals Museum│De Hallen een schenking van respectievelijk 733.708 euro, 300.000 euro en 215.191 euro.

De Kathedrale Basiliek Sint Bavo gebruikt de schenking om het gebouw publieksvriendelijker te maken.

Voorzitter Wim Eggenkamp: “Dit is een geweldige opsteker voor Haarlem! Straks kunnen nog meer mensen genieten van dit prachtige gebouw. Na een ingrijpende restauratie is de Kathedrale Basiliek Sint Bavo klaar voor een nieuwe toekomst. Daarin is ook plaats voor meer en veelzijdiger gebruik door het publiek: concerten, excursies en rondleidingen. Dankzij de 300.000 euro die we nu krijgen van de BankGiro Loterij kunnen we de verwarming en de verlichting verbeteren zodat het bezoeken van de kerk een nog prettiger beleving wordt”.