• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Nieuws

Bijzonder Pinksteren met Kardinaal Sarah uit het Vaticaan

Kardinaal Robert Sarah Sint Bavo Kathedraal HaarlemOp Pinksteren, zondag 9 juni is er een bijzondere Hoogmis in onze Sint-Bavo Kathedraal met kardinaal Robert Sarah, een man met een bijzonder levensverhaal.

Kardinaal Robert Sarah werd in 1945 in een arm gezin geboren in Guinée. Amper 33 jaar oud werd hij de jongste aartsbisschop ter wereld in een periode dat het land verscheurd werd door een bloedige dictatuur. Zijn inzet voor vrijheid van het volk bracht hem bovenaan de dodenlijst. Paus Johannes Paulus II riep hem in 2001 naar Rome, waar paus Benedictus XVI hem in 2010 tot kardinaal creëerde en paus Franciscus hem tot één van zijn naaste medewerkers maakte.

Op zondag 9 juni zal de huidige prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst de Heilige Mis in de Sint-Bavo Kathedraal van 10 uur vieren. De liturgie zal grotendeels in het Latijn zijn, met complete vertalingen in het boekje naar het Nederlands. De preek zal in het Engels zijn met Nederlandse vertaling.

Het Kathedrale Koor zingt in die Heilige Mis de Krönungsmesse van W.A. Mozart, het Ave Maria van F. Biebl en ook andere rijke Pinkstergezangen.