• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Nieuws

Europese prijs voor restauratie Bavo-kathedraal Haarlem

koepelOp dinsdag 21 mei 2019 is bekend gemaakt, dat aan onze stichting de Europa Nostra Award is toegekend voor de restauratie van onze kathedraal, thans ook KoepelKathedraal Haarlem genaamd.

Het bestuur is zeer ingenomen met deze prestigieuze onderscheiding. De kathedraal krijgt hiermee een officiële Europese uitstraling. In het juryrapport wordt niet alleen de deugdelijke aanpak van alle restauratie-onderdelen – vaak gebaseerd op uitgebreid onderzoek – genoemd, maar ook de durf voor eigentijdse toevoegingen.

De kathedraal staat er weer prachtig bij, reden om weer eens een bezoek aan deze kerk te brengen! Dat komt in deze maanden helemaal goed uit, nu de Klim naar het licht is georganiseerd met een gewelven- en koepeltocht naar de twee torens, die met elkaar verbonden zijn met een daartoe tijdelijk aangebrachte loopbrug. Kaartjes zijn te bestellen via www.klimnaarhetlicht.nl.

De Europese uitreiking van de Award vindt plaats in Parijs op 29 oktober as. Op een nog nader te bepalen datum in september/oktober wordt in de kathedraal nader bij de toekenning van deze prijs stil gestaan.