• Leidsevaart 146
  • 023 - 532 30 77
  • info@rkbavo.nl
In Nieuws

Bijbelse wortels van Kerk en Eucharistie

Picture 1Als katholieke christenen beseffen we wel dat de Kerk en de Eucharistie heel centraal zijn voor ons geloof en ons gelovig leven. Maar is dat wel Bijbels? In deze serie avonden gaan we in op de Bijbelse wortels van de Kerk, de Rooms-Katholieke Kerk, en ook het epicentrum van het kerkelijk leven: de Eucharistie. Wat is de echte Bijbelse basis voor een kerkelijke structuur, bisschoppen, de Paus, de Eucharistie, voor hoe we de Heilige Mis vieren, voor het geloof in de Werkelijke Tegenwoordigheid en het katholieke idee van het “offerkarakter” van de Eucharistie?

In 6 avonden zullen we die Bijbelse wortels voor Kerk en Eucharistie opzoeken, uitdiepen en in gezamenlijk gesprek ontdekken hoe wij in ons eigen geloof opgebouwd kunnen worden. U wordt meegenomen op reis, in die prachtige kathedraal van ons geloof!

Picture 2Inleider: Kapelaan Johannes van Voorst
Sint-Bavo Kathedraal (zij-ingang aan Emmaplein)
Woensdagen 19.30-21.30 uur:
18-9, 25-9, 16-10, 30-10, 6-11, 13-11.
Vrijwillige bijdrage
Aanmelden voor 17 september via: secretariaat.boaz@outlook.com
Cursus als geheel is natuurlijk het sterkst, maar voor één of een paar bijeenkomsten ook zeker welkom!